Schade melden via app

Als je schade hebt aan je auto moet je de schade melden bij de verzekeraar. Vroeger moest je daarvoor een papieren schadeformulier invullen, maar tegenwoordig kan dat bij de meeste verzekeraars digitaal. Je hoeft dan ook geen situatieschets meer te maken, je kan gewoon foto’s opsturen van de schade en de situatie waarin de schade veroorzaakt is.

Je kan een mobiele app downloaden via Google Play of de Mac App Store. Dan maak je foto’s van de schade en van de aanrijdingssituatie, evenals gegevens van eventuele getuigen. Je selecteert in de app de betrokken voertuigen en van welk soort ongeval er sprake is. Je vult de gegevens van de bestuurder of bestuurders in samen met een korte beschrijving van schade en letsel, als dat er is. Wees in deze omschrijving gedetailleerd en beschrijf de ongevalssituatie zo nauwkeurig mogelijk. Tenslotte kan je met behulp van GPS aangeven waar het ongeval heeft plaatsgevonden.

Met al deze informatie geeft de app je vervolgens een samenvatting, die je controleert. Als er een andere partij is, krijgt diegene de melding toegestuurd, samen met een code. Die code kunnen zij gebruiken om de schademelding te bevestigen. Later is het mogelijk om de melding nog aan te vullen en eventueel foto’s toe te voegen. Als je een voertuig met kenteken hebt, wordt de melding automatisch doorgestuurd naar je verzekeraar. Met behulp van moderne technologie wordt het melden van een schade weliswaar niet prettiger, maar wel een stuk eenvoudiger. En mocht de auto dermate kapot zijn dat u hem liever verkoopt, dan vindt u online makkelijker als ooit een koper.