Pechhulp in het buitenland

Pech met de auto is altijd heel vervelend. Als je het zelf kunt verhelpen ben je meestal een poos aan het klungelen, en anders moet je de Wegenwacht bellen, en die is er meestal ook nog niet meteen, vooral niet als het druk is.

Nog iets vervelender wordt het als je in het buitenland staat met pech. Gelukkig kun je, dankzij het lidmaatschap van de Wegenwacht, in de meeste landen een zusterorganisatie daarvan in schakelen. Maar het kan wel even duren voordat men ter plekke arriveert. In het buitenland zijn er meestal meer kilometers onbebouwde kom – en je zult zien dat je met pech net ergens ver buiten de bebouwde kom strand.

Vervolgens kan het zijn dat je een nieuw onderdeel moet hebben. En dan is het te hopen dat het in het desbetreffende land eenvoudig te krijgen is, anders ben je er een paar dagen in plaats van een paar uur zoet mee. Zelfs een eenvoudige klus als een band verwisselen kan dan een paar dagen tijd vragen. Daarom is het ook verstandig, altijd een reserveband, inclusief het benodigde gereedschap, bij je te hebben. Net als reservelampjes, die kun je ook beter in het dashboardkastje hebben liggen. Als je ze dan niet zelf kunt verwisselen, kun je in ieder geval de juiste lamp produceren.

Ook is het verstandig, de accu van tevoren na te laten kijken. Een kapotte accu schijnt een veelvoorkomend probleem te zijn, en je kunt hem gratis na laten kijken bij de Wegenwacht.

Zo kun je een aantal problemen alvast ondervangen. Voorkomen is beter dan genezen, immers?